Svi putevi vode u Rumu – Najveći PROMO TRAVEL TOUR u 2019!

Avgust nikako nije mogao da počne uzbudljivije od sjajnog druženja sa kolegama novinarima i blogerima u okviru Travel Tour-a manifestacije RUMFEST 2019 koji je ove godine organizovala Turistička organizacija Rume. Bila je ovo prilika da pored druženja sa onima kojima je pisanje strast i razgledanja znamenitosti ovog kraja Srema, uživamo i u društvu zaposlenih u TO Ruma, na čelu sa direktoricom Mirjanom Vujasinović. Ruma je dva dana bila domaćin predstavnicima časopisa TOP SRBIJA, TO VOJVODINE, Večernjih novosti kao i autorima najpopularnijih blogova u Srbiji.

U Vinariji Deurić

Avanturu smo započeli u Villi ,, Astoria,, i Destileriji ,, Petrović,, gde smo imali priliku da degustiramo domaću, porodičnu rakiju i likere vrhunskog kvaliteta. Villa ,, Astoria,, smeštena je u gradskom naselju Breg i savršena je za porodični odmor, jer gosti pored uživanja u vrhunskom smeštaju imaju priliku da se upoznaju i sa samim procesom proizvodnje rakije.

Nakon srdačnog prijema u Destileriji ,, Petrović,, uputuli smo se ka hotelu Borkovac u kom su dva dana odseli novinari i blogeri. Poznato vam je već da zbog svojih važnih državnih i medjunarodnih saobraćajnica svi putevi vode kroz Rumu, ali je malo poznato da se svaki put u Rumu završava upravo ovde, u najlepšem gradskom hotelu smeštenom u hladu borovih šuma, na samo nekoliko metara od obala Borkovačkog jezera. U sklopu hotela, pored bajkovitog SPA&Wellness Centra koji je blogerima stavljen na raspolaganje, nalazi se i sigurno najbolji restoran u Rumi u kom možete probati jela svetske i domaće kuhinje. Takodje, hotel Borkovac raspolaže i konferencijskom salom sa 150 mesta pa tako ovo mesto predstavlja idealn izbor za sve poslovne susrete, kongrese i seminare . Posebno bih izdvojiovisoke higijenske standarde ovog bojekta. Učesnicima je pored hotel tour-a obezbedjen  i obilazak izletišta Borkovac i istoimenog jezera.

Jelena (snoviukoferima.com) Miloš (www.wellness-spa.rs ) Jovana (jedivoliputuj.com )
Nikola ( mrnicolleto.com ) Nataša ( rokselana.com )

Tokom večernjih sati u holu KC ,, Brana Crnčević,, u Rumi, pred početak koncerta YU grupe, za novinare i blogere upriličen je koktel tokom kog smo imali prilike da se i bolje upoznamo izmedju sebe, razmenimo iskustva i utiske sa proputovanje. Rodila su se i neka nova prijateljstva, te je bila izuzetna čast upoznati snažnu, obrazovanu, pametnu Jovanu Stanisavljević, autorku najpopularnijeg bloga o putovanjima i hrani www.jediputujvoli.com čiji duh toliko pleni.

Sa Jovanom ( jediputujvoli.com )

Drugi dan je bio rezervisan za oblizak kulturnih znamenitosti Rume. Gosti su imali prilike da se upoznaju sa istorijom Rume, obidju Saborni hram kao i kriptu porodice Maksimović. Arhijerejski namesnik Sreten Lazarević je trpeljivo pripovedao o dogadjajima koji se vezuju za ovaj hram. Nakon obilaska gradskog spomenika ,, Trube revolucije,, i spomenika Žarka Miladinovića, uputili smo se ka novotvorenom baru Vina Glass koji je Rumu definitivno vratio na vinsku mapu Srbije. Baš kao u najvećim svetskim metropolama ovde je moguće degustirati različita vina, sa posebnim akcentom na vina sa geografskom oznakom porekla iz Srema. Ljubazni vlasnici imali su strpljenja za svako naše pitanje. Vina Glass je svakako jedan od najvećih impresuma ovog travel tour-a i moja obavezna preporuka! Posebno će vas tek oduševiti organski sokovi iz njihove ponude za kojima u Rumi vlada prava mala histerija! Drugog dana imali smo čast da nam se pridruži i direktorica TO Svetlana Sabo kojoj sam u svoje lično iskazao oduševljene svime onim što čini za turizam Sremske Mitrovice. Njen rad svakako inspiriše i vredan je poštovanja.

Sa dir.TO sremska Mitrovica – Svetlanom Sabo

Dan smo završili u mojoj omiljenoj vinariji – Deurić. Učesnici su i ovde upoznati sa procesima proizvodnje vina, nakon čega su imali prilike da uživaju u degustaciji vina ali i svežoj teletini ispod sača kao i Deurićevim čuvenim kolačem sa jabukama. Somelijer Marija Bojović je i ovog puta učinila da atmosferu svojim znanjem o vinima učini takvom da smo se teškog srca rastali.

Dir.TO Ruma – Mirjana Vujasinović

Sasvim sam siguran da je ovo bio jedan, ako ne i najveći travel tour u Srbiji u 2019- godini.  Velika zahvalnost na kraju pripada timu TO Ruma i beskrajno šarmantnoj direktorici Mirjani Vujasinović kao izvrsnom domaćinu i ambasadoru našeg grada na čiji poziv je u Rumi boravila najbronija novinarsko-blogerska ekipa ikada.

About the Author

Mr.Nicolleto
Karlovački djak. Sin ravnice. Rodjen sam u Srbiji, a onda je Srbija rodjena u meni. Uvek pored Dunava. Zaljubljen u Atinu, Istanbul i Beograd. Psi i fotografija.

13 Comments on "Svi putevi vode u Rumu – Najveći PROMO TRAVEL TOUR u 2019!"

 1. Drago mi je da ste uživali, gledala na Sremska tv! Pozdrav za tebe divni čoveče!

 2. Lep <3

 3. Naš najlepši, kićeni Srem .. Bravo!

 4. Hotel Borkovac je odlićan za porodicu sa klincima, nema saobraćaja, priroda, kompletan užitak. Preporučio bih ga svakom.

 5. Lepo <3 lepo je opet videti te na blogu. <3

 6. Kako to misliš “najpopularniji blogeri” a mene ni na mapi?! Sramtebilo!

  • Jel ti shvataš da ja kada vidim tvoj komenatr mene sunce ogreje a kez oko glave! Pa ljubav! I znaš da je kategorija ,, najpopularniji ,, ispod EPIC kojoj ti pripadaš! Ljubav za tebe do neba!

   • Ja sam izgleda otišla u legendu, il’ što bi naš narod rek’o u 3 lepe pm gde pm nije Petrovac na Mlavi, koji ću đavo tamo 🙂

    Uozbiljimo se, mnogo volim tvoje putopise, ulenjio si se, da se nisi nedajbože zaljubio?

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: